Utrinki s prvega samostojnega Monomi dogodka

In je za nami – nepozaben večer joge ob sončnem zahodu na očarljivem Doppler hribčku. Ta dogodek je bil zasnovan s ciljem združiti navdihujoče posameznike, ki jih povezuje strast do joge in jim ponuditi priložnost, da na svežem zraku v zeleni naravi naredijo nekaj izjemnega zase. Prvi samostojni Monomi dogodek je brez dvoma dosegel svoj namen.

Že ob prihodu se je s prijaznimi obrazi in iskrenimi nasmehi vzpostavilo čudovito občutje skupnosti in enotnosti. Ta prijetna energija je vladala skozi celoten večer in nas spomnila, kako močno lahko joga združi ljudi.

Foto: Klemen Golob
Foto: Klemen Golob

Lokacija je bila resnično posebna. Z razgledom na čudovito pokrajino, ki jo je osvetljeval zadnji dotik sončnih žarkov, smo se znašli v popolnem okolju za prvo vadbo, ki jo je vodila priznana učiteljica joge Katja Valič.

Foto: Klemen Golob
Foto: Marko Pigac

Sonce je prijetno ogrelo naše telo, medtem ko smo ga pozdravili s 36-imi pozdravi soncu. To pozdravljanje je postalo skoraj magično, ko smo ob zelenem razgledu in sončni energiji ostalih, zaznali še vzpodbudno glasbo, ki je igrala v ozadju. Prepustili smo se tej čarobni atmosferi in se počutili, kot da smo stopili v svet, kjer je vsak trenutek poln možnosti in čudežev.

Foto: Klemen Golob

Ob zaključku vadbe smo se povezali v krogu in se s srčnimi nameni povezali sami s seboj in drug z drugim.

Ta prva vadba je postavila ton za celoten večer, poln pozitivne energije, povezovanja in zavedanja. Bili smo pripravljeni na nadaljevanje naše jogijske poti.

Foto: Klemen Golob

Med osvežilnim odmorom smo si privoščili trenutek za refleksijo, izmenjavo vtisov po prvi vadbi in nakupovanje v Monomi trgovini.

Pop-up shop je bil pravi raj za ljubitelje joge. Ponujal je raznoliko izbiro joga opreme, oblačil in dodatkov. Marsikdo je našel nekaj posebnega, kar mu bo pomagalo nadgraditi svojo jogijsko prakso, nekateri so pa domov odšli s čudovitim darilom za svoje bližnje.

Foto: Marko Pigac

Pavzo smo izkoristili tudi za kramljanje na terasi, kjer nam je z osvežilnim bezgovim sokom in lokalno pridelanim vinčkom postregla nasmejana Lina Kopše s prijazno Doppler ekipo.

Foto: Klemen Golob

Na tej točki smo bili polni energije in pripravljeni na nadaljevanje naše jogijske avanture.

Nežno večerno prakso joge je prevzela Tjaša Bobek, učiteljica joge, ki svoje znanje že več kot 10 let neumorno nadgrajuje na številnih delavnicah in seminarjih.

Večerni sončni zahod je že počasi začel barvati nebo s čudovitimi odtenki oranžne in rožnate. Ta čarobni prizor je bil popoln sopotnik za našo vadbo, ki je bila nežna in pomirjujoča. Skozi vaje smo se osredotočili na globoko dihanje in sprostitev telesa. Bilo je kot terapevtsko doživetje, ki nas je popeljalo v notranji mir.

Ta večerna vadba nas je pripravila na zaključek našega dneva joge ob sončnem zahodu. Bili smo sproščeni, razmigani in polni hvaležnosti za to nepozabno izkušnjo.

Foto: Klemen Golob
Foto: Klemen Golob
Foto: Klemen Golob

Za zaključek našega izjemnega dne joge ob sončnem zahodu je prišla na vrsto Špela Torič, prava mojstrica umirjenega vodenja in prinašanja notranjega miru.

Foto: Klemen Golob

Vsak je bil obdarjen z Monomi obtežilnimi blazinicami za oči, ki so bile izdelane z ljubečimi rokami Lucie Görlichová, ki sicer deluje pod znamko Luci clothing. Te čudovite blazinice so narejene iz 100% bombaža in polnjene s slovenskimi lanenimi semeni. Ta enostaven pripomoček je izvrsten za še dodatno sprostitev med meditacijo in savasano, saj rahel pritisk na oči pomaga umiriti misli ter poskrbi za globlji in bolj miren meditativni proces.

Monomi obtežilne blazinice za oči so tako opravile praktično funkcijo in postale tudi čudovit spominek na ta dan.

Foto: Klemen Golob

Špelin pristop k vadbi je bil izjemno sproščujoč. Za konec pa je uporabila tudi Koshi zvončke, ki so nas popeljali v druge dimenzije.

S to edinstveno meditacijo, smo se počutili lahkotni, pomirjeni in izpopolnjeni. Bili smo v popolni harmoniji z okoljem in samimi seboj. No, razen v trenutkih, ko so se vadbi pridružili komarji. Ti majhni neinvitirani gostje so skušali biti del našega jogijskega doživetja na svoj način. Kljub temu, da so poskušali prekiniti naš notranji mir, smo se odzvali z razumevanjem in smehom. Ti drobni dvokrilci so nas spomnili, da smo še vedno del narave in ta trenutek je postal del zgodbe tega dne, del spominov, ki jih bomo delili še dolgo.

Foto: Klemen Golob

In tako smo, obdani z naravo, kozarčkom in prigrizkom v roki ter odlično družbo novih in starih prijateljev podoživljali preživet večer.

To je bil prvi samostojni Monomi dogodek. Eden od mnogih, ki sledijo.

Ustanoviteljica in idejna vodja znamke Monomi sem Teja Osterc. Zaljubljena v idejo o rasti in razvoju posameznika, sem s pomočjo majhne, a virtuozne in strokovne ekipe sodelavcev ustvarila prostor, kjer najdeš podporo za stabilne nove začetke ter pripomočke za visokopotezna nadaljevanja.