Valentina Baznik - meditacija

Meditacija analize sebe in povezovanje s seboj

Meditacija spodbudi stabilizacijo duše v telesu, najpomembneje pa je, da nas spodbudi, da se v svoji notranjosti udobno namestimo in si dovolimo začutiti vse – da si dovolimo vse izraziti. Da dovolimo samemu sebi biti slišani, podprti in izraženi. Pomaga nam prepoznati trenutna čustva in nam jih pomaga v telesu tudi locirati. Tako jih lažje prepoznamo in jih skozi zavesten vdih in izdih sprostimo.

 

Pomaga nam ozavestiti sebe v telesu, prisotnost duše in zlitje teh dveh. Kajti edini ‘pravi’ prostor je naša notranjost. Prostor iz katerega se vse rojeva, ohranja, deli in iz katerega se prejema, odziva. Ko to ozavestimo se znotraj sebe počutimo stabilnejše in se lažje soočimo z življenjem, ki ga živimo iz sebe. Mi smo tisti, ki oddajamo, zaradi česar posledično prejemamo. Zato je meditacija najboljša vaja za ozaveščanje sebe. Kdo smo – najbolj pa ‘kakšni smo’. To nam pomaga osvetliti energijo, ki jo ohranjamo in delimo. To nam pomaga osvetliti odnos, v katerem se učimo in gradimo notranji steber. Povezanost, sprejetost, čutnost in izraženost, najprej od sebe do sebe – ljubezen.

 

Posveti nekaj minut svojemu notranjemu jazu. Občuti svoj dih, prisluhni svoji duši in opazuj, kako se povezuje s tvojim telesom. Najdi si prijeten kotiček, se udobno namesti in dovoli, da tvoje oči počivajo zaprte. Začenja se potovanje v tvoj notranji svet.

Ime mi je Valentina Baznik in to je dovolj, kajti nazivov ne maram, ker verjamem, da človeku zameglijo um in dejstvo, kdo on v resnici je in iz kje prihaja - pa navsezadnje tudi kam odhaja.