Valentina Baznik

Ime mi je Valentina Baznik in to je dovolj, kajti nazivov ne maram, ker verjamem, da človeku zameglijo um in dejstvo, kdo on v resnici je in iz kje prihaja – pa navsezadnje tudi kam odhaja. Med tem, ko sem pa na svoje vloge zelo ponosna in neizmerno hvaležna, da jih lahko živim in delim v odnosih, ki jih soustvarjam.

Sama stremim k zdravemu načinu življenja. Zdrav način mi predstavlja povezovanje duše in telesa, na globljih ravneh – spajanje dveh energijskih snovnih in ne snovnih teles, v celoto. Zato na ta pojem gledam neomejeno, tako kot na vesolje samo. 

In ker verjamem, da smo ljudje harmonija, ustvarjeni iz dveh različnih si, a hkrati soodvisnih svetov, imam tudi s. p., misijo, namen, znanje in poslanstvo, ki ga širim pod imenom Lifting Harmonije.

Trenutno delim znanje iz joge obraza, obrazne vadbe, tehnik strganja, različnih masaž, ki sproščajo naš organizem in telo. Delim znanje naravnih tehnik, ki spodbujajo predvsem povezovanje nazaj z naravo, povezovanje s potjo, s samim procesom, postopkom, med katerim pa odkrivamo sami sebe – ki pa je zdravljenje samo. In te, če jih resnično (za)živimo, to regeneracijo spodbudijo, če smo z njimi povezani na globljih ravneh – če smo povezani s seboj, z naravo samo. 

Zato jih s srcem predajam naprej, z noto zavedanja, da se v teh skriva veliko več, kot pa le površina, zaradi katere se večinoma poseže po njih. 

Zavedam se, da če želimo nekoga učiti ali pa širiti besedo o bilo čem, moramo sami tako delovati – znanje, ki ga predajamo, v katerega verjamemo –  najprej živeti v sebi do sebe. Edino tako lahko ustvarimo zdravo energetsko vez, ki bo dejansko nekaj premaknila v človeku, ki nas posluša ali pa nam stoji nasproti. Zato se hkrati zavedam tudi dejstva, da smo mi učitelji oz. bolje rečeno ljudje v vlogah, ki jih kratkoročno na zemlji predstavljamo, izpolnjujemo, predajamo naprej zaradi misije, ki smo jo prišli izvršiti – samo sprožilci, ki se dotikajo obstoja na globjih ravneh. Tisti, ki spodbujajo z znanjem – z energijo zdravljenja. Pri čemer pa je pomemben sam čisti namen in je kot pogoj, če želimo resnično pomagati iz srca.

Naravne tehnike (pa ne samo te, celotno znanje, ki je vzeto iz narave in dano od univerzuma), ki jih učim, spodbujajo povezovanje z dušo, kar pa je pri pomenu zdravja najpomembneje, če želimo biti zdravi oz. če želimo zdravje v pravem pomenu tudi predstavljati. Zato je to častno delo, ki mora biti del duše, del človeka, ki to čuti, stoji za tem, kar živi in uči. 

Sama se poglabljam v različna znanja kot so astrologija, psihologija, alternativna medicina, učim se o jogi, ki pa je sam način življenja in ne samo vaje, ki se jih izvaja 2x tedensko. Vse je celota in ena veda ne obstaja brez druge. Ker je življenje vse in še več. Ker morajo biti vsa področja pokrita, če želimo živeti harmonijo – ravnovesje. In občutek mi govori, da bolj kot je človek predan svoji duši, bolj je lahko tudi zdrav, stabilen na svoji poti. Lahko imamo znanja celotnega sveta, a če jih ne čutimo in predajamo iz duše, iz globine ne moremo prav zares nič spremeniti pri sebi, kaj šele spodbuditi pri komu drugemu – ker se teh, ki jim to predajamo naprej, ne more zares dotakniti. Vse je pa skrito v dotiku, ki ga imamo do drugih – najprej pa do sebe. Vse je v načinu, energiji, v namenu, s katerimi pristopamo. 

In ravno ta pristop je pomembnejši od vseh izrečenih in napisanih besed. Človek nas mora začutiti, našo vibracijo, se z nami povezati, preplesti svoje niti, z našo dušo. Mi pa moramo pri tem ostati čisti, s čistimi nameni, če želimo narediti razliko kot ljudje, revolucijo v imenu zdravja. Človek človeku človek. Svet bi bil veliko bolj zdrav, če bi delovali tako. Čisto, iskreno – brez fig v žepu.

Ja, naravne tehnike so del mojih strasti, preko katerih pa še delim znanje o življenju z letnimi časi, o smislu povezovanja s temi, kako z njimi živeti in jih ne samo preživeti, zato sem napisala tudi e-priročnike, e-knjige o vsakem letnem času posebej. Ker verjamem, da nas narava uči preživeti med tem, ko nas pa univerzum uči kako živeti. 

Rada pišem in se poglabljam v različna znanja in sem večna raziskovalka globin, dveh različnih si a soodvisnih svetov, iz katerih se rojeva pristnost, znanje in svet(loba).

Ljudje potrebujejo zdravnike, učitelje, astrologe, psihologe, skrbnike, voditelje z dušo. Ljudi, ki delujejo in predajajo iz srca – ki zmorejo biti nad vsemi družbenimi etiketami in okvirji. Ljudi, ki delujejo z brezpogojno ljubeznijo, s pristnostjo do sočloveka. Ker samo ljubezen je tista, ki spaja, združuje in povezuje nebo, zemljo in vse kar je vmes. Moč, ki predstavlja odnos ponižnosti in skromnosti – globine, ki jo lahko daš le, če jo naprej zgradiš v sebi, do sebe in modrost, ki sestavi še tako zapleteno življenjsko sestavljanko.

To kar predstavljamo in to po čem si nas zapomnijo – so občutki, ki jih živimo in delimo. Občutki, ki zapisujejo in shranjujejo. In kaj bi še radi? To je dovolj in tisto kar resnično zdravi. To je tisto zaradi česar smo živi. Ne pa zaradi dosežkov, ki pridejo prej ali slej, zaradi posledice tega ali česa drugega. Kajti ti so lahko vredni prav nič, če se ne dotaknejo srca, ki pa je del vseh in vsega.

Čutimo, da se lahko dotikamo skritih kotičkov, ki so bili ranjeni. Čutimo, da lahko širimo tisto, kar najbolje zdravi in čutimo, da lahko zapišemo v globino tisto, kar se nikoli ne pozabi. To lahko naredi človek. To lahko naredim jaz. In to lahko narediš tudi ti. To je naš edini pravi naziv. To je tudi tisto kar nas naredi čLOVEka.

Ime mi je Valentina Baznik in to je dovolj, kajti nazivov ne maram, ker verjamem, da človeku zameglijo um in dejstvo, kdo on v resnici je in iz kje prihaja - pa navsezadnje tudi kam odhaja.