Joga na hrbtu za začetnike doma

Na hrbtu ležeča joga praksa

Ta praksa je zasnovana tako, da pomaga sprostiti napetosti v hrbtu, krepi jedro telesa, odpira kolke, ob tem pa spodbuja celostno dobro počutje, ustvarjajoč harmonijo med telesom in umom.

Praksa je primerna za zdrave, predhodno gibalno aktivne osebe, za začetnike v praksi joge in za vse, ki ste se s prakso joge že srečali. Praksa je nežna in dostopna skoraj vsem.

Skozi celotno prakso ostanemo nizko, blizu zemlje, v ležečem položaju na hrbtu. Nekaterim bo v pomoč joga blok (ali npr. debelejša knjiga + dekica za prijetnejši občutek), če želiš, lahko uporabiš tudi joga trak.

Zahtevnost prakse je lahka do srednja. Tvoja izkušnja prakse ni odvisna samo od mojega vodenja, ampak je združenost mojega vodenja in tvoje bolj ali manj zavestne* prisotnosti. Ohranjaj stik s čutenjem svojega telesa in se zavedaj svojega diha, vsakega vdiha, vsakega izdiha. Želim ti prijetno izkušnjo.

*Zavestno izraža, da kaj poteka, se naredi s sodelovanjem zavesti, volje.

Izvedba jogijskih položajev poteka na lastno odgovornost. Za morebitne poškodbe, poslabšanja stanja ali druge negativne posledice, ki bi lahko nastale med prakso ali kot posledica le-te, ne prevzemamo odgovornosti. Če imaš kakršnekoli zdravstvene težave, se pred prakso posvetuj s svojim zdravnikom.

Sem Anja, diplomirana profesorica športne vzgoje in učiteljica joge, ki sem svoje poslanstvo našla v vodenju joge s poudarkom na zavedanju in čutenju. Iz ljubezni do joge sem ustanovila Asteya yoga studio v Mariboru in razvila lasten koncept joga oddiha.