Začetni tečaj Ashtanga vinyasa joge

Začetni tečaj Ashtanga vinyasa joge

Lokacija: Jogalnica, Maribor

Čas: od četrtka, 9. maja do četrtka, 6. junija 2024

Ashtanga vinyasa je dinamična praksa, kjer vsakič ponavljamo isto zaporedje položajev, te pa povezujemo s krajšo sekvenco, ki jo imenujemo vinyasa. Praksa je zelo energetska in v telesu ustvari toploto, ki izboljša prekrvavitev, omili bolečine v sklepih, iz telesa odnaša strupe in krepi telo. Poučuje se kot vodena praksa ali kot Mysore stil prakse, kjer vsak praktikant vadi za sebe. Temelji na 5 osnovnih načelih, ki jih bomo teoretično in praktično izkusili tekom delavnice.

Tečaj je zasnovana kot uvod v Ashtanga vinyasa jogo. Primeren je za vse nivoje. Na tečaju bomo postopoma in počasi šli čez vse bistvene gradnike Ashtanga vinyasa joge, tako da ne bo panike in hitenja na rednih urah Ashtange. Obdelali bomo začetno in končno mantro, dihanje ter celotno sekvenco s potrebnimi prilagoditvami položajev za vsakega posameznika. 

Delamo v majhni skupini do 4 udeleženci. 

Po petih srečanjih ste opremljeni, da prakso Ashtange nadaljujete v obliki lastne prakse doma, lahko pa se odločite in se priključite mojim rednim skupinam.

Datumi: 9. 5., 16. 5., 23. 5., 30. 5. in 6. 6. ob 18.30

Prijava

5 obiskov namesto za 65 EUR tokrat z 10% popustom – za 58,50 EUR, kar je za vso znanje, ki vam ga bom predala izjemna cena. Podobni tečaji ponavadi stanejo po več sto evrov.

Pridruži se mi na poti odkrivanja sebe. Prijave zbiram na info@jogalnica.si

Kdo sem?

Sem Tjaša in joga je del mojega življenja že 15 let.Z Ashtanga vinyasa jogo sem se srečala v Luksemburgu. Skozi redno prakso sem prišla do spoznanja, da je Ashtanga vinyasa joga fascinanten in učinkovit sistem, ki mi daje orodja za samo-prakso doma in za spremljanje lastnega napredka tako v joga praksi kot v življenju. Na fizičnem nivoju ravno s prakso tega stila joge vidim največji napredek v izvedbi asan ter mehčanju telesa in diha, tak napredek pa opažam tudi pri svojih praktikantih. Hkrati Ashtanga vinyasa joga praktikantu ponuja nenehen izziv ter možnost za rast in napredek, tako fizično kot mentalno, njen filozofski okvir pa omogoča potopitev v raziskovanje globin sebe ter ponuja odgovor na vprašanje “kdo sem jaz”. 

Svoje znanje Ashtanga vinyasa joge redno poglabljam na delavnicah v tujini. Izobraževala sem  se pri Davidu Swensonu, Kino MacGregor in Manju Joisu.

Ashtanga vinyasa joga je izkušnja. Ne gre za tekmovanje, gre za grajenje lastne discipline. Praksa ashtanga vinyasa joge praktikantu ponuja nenehen razvoj in napredovanje. V ponovitvah istih asan se učimo opazovati stanje svojega telesa in uma ter v zadrževanju najti globino in mir. S tem gradimo samoopazovanje in neobsojajoč odnos. Z opazovanjem in kontrolo diha pa opazujemo in kontroliram tudi um.

Z jogo sem se prvič srečala leta 2010, leta 2021 pa sem uspešno zaključila učiteljski tečaj joge in jo začela tudi poučevati. Ustvarjam pod imenom Jogalnica, kjer želim ljudem približati jogo ne samo kot telesno vadbo, temveč tudi kot orodje za umiritev misli, za potop vase, za raziskovanje sebe.