Stoječa joga vadba za kolke

Skozi celotno prakso smo večinoma v stoječem položaju, v širokem razkoraku. Večino asan izvedemo dinamično, v flow-u.

V kolikor si v preteklosti imel-a poškodovana kolena ali so občutljivejši del tvojega telesa, jim pri tej vadbi nameni več pozornosti. Nekaterim bo v pomoč joga blok ali kaj podobnega – nekaj na kar se lahko upremo z rokami ali po potrebi tudi usedemo.

Zahtevnost prakse je lahka do srednja. Tvoja izkušnja prakse ni odvisna samo od mojega vodenja, ampak je združenost mojega vodenja in tvoje bolj ali manj zavestne* prisotnosti.

Ohranjaj stik s čutenjem svojega telesa in se zavedaj svojega diha, vsakega vdiha, vsakega izdiha. Želim ti prijetno izkušnjo.

*Zavestno izraža, da kaj poteka, se naredi s sodelovanjem zavesti, volje.

Izvedba jogijskih položajev poteka na lastno odgovornost. Za morebitne poškodbe, poslabšanja stanja ali druge negativne posledice, ki bi lahko nastale med prakso ali kot posledica le-te, ne prevzemamo odgovornosti. Če imaš kakršnekoli zdravstvene težave, se pred prakso posvetuj s svojim zdravnikom.

Sem Anja, diplomirana profesorica športne vzgoje in učiteljica joge, ki sem svoje poslanstvo našla v vodenju joge s poudarkom na zavedanju in čutenju. Iz ljubezni do joge sem ustanovila Asteya yoga studio v Mariboru in razvila lasten koncept joga oddiha.