Dan za ljubezen – dogodek v živo!

Toplo dobrodošli vsi zaljubljeni in vsi, ki se imate radi na dogodek Dan za ljubezen, ki bo v nedeljo, 12. februarja, v Joga klubu Maribor. Program po urah:
  • 17.00 – 18.30 Joga v parih
  • 19.00 – 20.00 Zvočno razvajanje

Na dogodku bomo postavili Monomi POP-UP trgovinico, kjer lahko preizkusiš joga pripomočke, pomeriš oblačila in podrsaš po vseh podlogah, ki jih ponujamo.

Za vprašanja in pojasnila bom ves čas trajanja dogodka prisotna Teja Osterc, ustanoviteljica in idejna vodja spletnega joga butika Monomi.

Joga v parih

Joga v parih je vadba, kjer jogijske položaje izvajata dve osebi, ki si pomagata in vodita v položaj z dotikom. Pri tem je ključnega pomena jasna komunikacija in osredotočenost na partnerja, hkrati pa ohranjanje pozornosti na lastnem telesu, dihanju in čutenju. Položaji se gibljejo od partnerskih jogijskih položajev za začetnike do bolj akrobatskih položajev – akrojoge. Na začetku vedno delamo v skupinah, kjer je najmanj en varovalec. Baza je tista, ki je stabilna in umirjena na tleh ter vodi letalca, ki je čvrst, se zaveda svojega telesa in zaupa. Najprej naredimo nekaj gibalnih vaj sami, da uskladimo svoje dihanje z gibanjem, potem se uskladimo in poletimo s partnerjem, na koncu pa sledi sprostitev, masaža. Skozi igro in zabavo razvijamo mišice, raztegljivost in ravnotežje. Vadimo pa tudi zbranost, vztrajnost, komunikacijo in sodelovanje.

Vadba je primerna za vse starostne skupine in je odličen način za krepitev odnosa tudi izven dvorane, saj se poveča občutek medsebojne povezanosti in zaupanja. Vse vaje in spoznanja so uporabni za naše vsakdanje življenje in nam pomagajo pri osebnostni rasti ter odnosih. Naše gibanje nam pokaže kdo smo. Naučili se bomo nekaj enostavnih, statičnih položajev, ki jih bomo kasneje povezali v tok, gibanje po zraku.

Pri tem nam bosta pomagali Živa in Iva: Živa je pedagoginja in performerka, izobraževala se je na šoli za cirkus in ulično gledališče v Granadi. Študira psihoterapijo in uči različne vrste joge ter plesa. Iva je po osnovni izobrazbi psihologinja in obiskuje učiteljski tečaj akrojoge pri Leteči jogi. Obe sta navdušeni nad ustvarjalnim gibanjem, ki pomaga pri integraciji telesa, čustev in duha.

Zvočno razvajanje

Zvočna kopel je potopitev v čudovite zvoke in vibracije, ki zdravijo telo, um in duha. Vse v vesolju, vključno z našim telesom, je sestavljeno iz vibracij. Vsak organ in celica vibrira na določeni frekvenci. Zvok in vibracije potujejo do 5-krat učinkoviteje skozi vodo in ker smo sestavljeni iz 70 odstotkov vode, lahko občutimo vibracije in njihove učinke na celični ravni.

Zdravljenje z zvokom je starodavna umetnost, ki jo vzhodnjaki že tisočletja uporabljajo za pomiritev in uravnavanje uma, hkrati pa ponovno uravnovešajo telo s sproščanjem napetosti in subtilnih energijskih blokad s ponovnim usklajevanjem celičnih vibracij na določeno frekvenco za optimalno zdravje. Zvočne kopeli so globoko pomirjujoče za um saj nam pomagajo ohraniti pozornost navznoter, saj večina ljudi veliko razmišlja in tako težje utišamo um. Lepota zvoka je v tem, da to takoj naredi namesto tebe. Tvoj um ne more nasprotovati zvoku in vibracijam posod, gonga in drugih instrumentov. Morda bo poskusil, a zvok bo vedno zmagal. Slišiš ga z ušesi, vpliva pa tudi na celotno telo. Pogosto te bo pustilo v tako blaženem stanju, da ga je težko razložiti ali si predstavljati.

Med zvočnim potovanjem se bomo razvajali tudi tako, da bomo vibracije posod začutili še močneje, saj bodo položene na telo. Od mesta, kjer je posoda na telesu položena, zvok kot reka potuje v vsako celico in vsak atom telesa, ga napolni in zavibrira z informacijo zdravja, harmonije ter ravnovesja.

Prisluhnili bomo tudi mantram. Petje manter še bolj aktivira subtilne energijske centre in nas umiri, sprosti in navda z radostjo.

Zvočno razvajanje bosta vodila in izvajala Patricija in Marko. S Patricijino meditacijo in zvoki, ki jih Marko privabi iz različnih holističnih glasbil bosta poskrbela, da bomo domov odšli napolnjeni, dobre volje in pripravljeni na vse izzive, ki jih prinaša življenje.

Kaj moraš vedeti?

KAJ PRINESTI S SEBOJ:

  • podlogo,
  • vodo,
  • odejo, vzglavnik (za zvočno razvajanje)
PRISPEVEK ZA JOGO V PARIH:
15,00 € / 1 oseba, 25,00 € / 2 osebi
 
PRISPEVEK ZA ZVOČNO RAZVAJANJE:
15,00 € / 1 oseba, 25,00 € / 2 osebi
 
15% POPUST, če se odločiš za oba dogodka.
 
Dogodek Dan za ljubezen bo v nedeljo, 12. februarja, na naslovu Joga klub Maribor, Črtomirova 11, 2000 Maribor. Svojo udeležbo potrdi na namaste@jogaklub.com.
 

Veselimo se srečanja s tabo!

 
Dogodek organizira Joga klub Maribor.

Ustanoviteljica in idejna vodja znamke Monomi sem Teja Osterc. Zaljubljena v idejo o rasti in razvoju posameznika, sem s pomočjo majhne, a virtuozne in strokovne ekipe sodelavcev ustvarila prostor, kjer najdeš podporo za stabilne nove začetke ter pripomočke za visokopotezna nadaljevanja.