Tečaj joge za učitelje v Ljubljani

Učiteljski tečaj joge Šole joge RYS Joga DO

Lokacija: JOGA DO, Ulica Milana Majcna 29a, Ljubljana

Čas: sobota, 6. april 2024 (Rok trajanja 1 leto.)

Obiskovanje klasov joge bi lahko poimenovali joga tabletka. Lajf te premetava sem ter tja, ampak nekako odkriješ prakso joge in ugotoviš, da se po tečaju počutiš manj nahajpanega, manj živčnega, manj pod pritiskom. Kul. Morda ugotoviš, da ti tečaj joge nudi višji nivo osredotočenosti, pozornosti, zaznave in si zato bolj prisoten/-a. Kul. Morda ugotoviš, da obiskovanje določenih klasov joge dobro stimulira tvoje telo in da mu um vedno sledi. Kul. Vse to je kul. A joga tabletka je še vedno le tabletka. Prideš na klas, učitelj te vodi skozi neko prakso, tvoj um se ugasne odvečnega, um iz skakanja v prej in potem stopi v zdaj, sprostitev je izvrstna, prideš domov, večer je lep, naslednji dan si še kar ok, počasi pa tabletka prakse joge popusti. Da si ok, moraš vzeti novo. In izbira, da 3-5x na teden hodiš na klase joge, je super izbira.

 

Ampak. Obstaja možnost naučiti se, kako si pripraviti svojo tabletko. Obstaja možnost opolnomočenja tehnik prakse joge na tebi primeren, avtentičen način. Ni vse primerno za vsakogar. Na učiteljskem tečaju joge (vedno ga obišče vsaj 50% ljudi, ki si ne želijo poučevati) pridobiš razumevanje prakse in posameznih tehnik do te mere, da lahko pripraviš okusno jed sebi in drugim. A to pomeni, da boš po učiteljskem tečaju joge razsvetljen? Najbrž ne. Sem pa prepričan, da boš jasno vedel-a, kje si.

 

Ok, kako zraven? Preprosto. Pokličeš me na 070772713 in se dogovoriva za srečanje. Predstavil ti bom potek programa, lahko me boš karkoli vprašal-a in bistveno, ugotovil-a boš, ali sem človek, od katerega bi se želel-a učiti. To je bistveno. Kaj in koliko boš dobil-a od programa učiteljskega tečaja joge, je predvsem odvisno od tega, koliko se z glavnim nosilcem programa slišiš. Ali govorim jezik, ki ga slišiš? Kaj ti govori notranji občutek? Prisluhni. Če si v dvomih, ali če občutek ni ok, predlagam, da poiščeš še kakšnega izvajalca programa učiteljskega tečaja joge. Zaupaj občutku. Zaupaj Sebi.

 

Pričnemo 6. aprila 2024. Rok trajanja 1 leto. Program obsega 11 vikendov (dva vikenda pred poletjem, ostali od septembra do aprila 2025) in redno obiskovanje ur klasov joge.

Izvajalci tečaja

Glavni nosilec programa sem Robert Hönn, ERYT (ekspirienced registered yoga teacher), IRJU

 • Od leta 2001 do danes sem vodil že več kot 5000 ur skupinskih vadb joge, več kot 600 individualnih ur joge.
 • Leta 2009 sem posnel avtorska DVDja Hatha flow sadhana in Vinjasa flow sadhana.
  Leta 2011 sem v samozaložbi izdal knjigo Mahabharata in joga.
 • Leta 2011 sem ob sebi zbral skupino učiteljev in ustvaril TOČKO JOGE, ki ponuja tečaje joge na treh v Ljubljani.
 • Leta 2012 sem registriral šolo joge RYS Joga Do.
 • Učitelji šole Joga Do poučujejo jogo tako v Sloveniji kot v tujini.

Strokovna ekipa učiteljskega tečaja RYS Joga Do:

 • Pregled razvoja duhovnih smeri Vzhoda: Tina Košir;
 • Aplikacija anatomije v prakso asan: Robert Hönn;
 • Uvod v asane: Miha Potočnik, Iyengar yoga.

 

 

Robert Honn v joga pozi

Program učiteljskega tečaja

Splošni jogijski del usposabljanja: 60 ur

Splošna anatomija in fiziologija (30 ur), jogijska kineziologija (8 ur), pregled zgodovine joge in klasičnih jogijskih besedil (12 ur), osnove športnega treniranja (5 ur).

Specialni jogijski del usposabljanja: 170 ur

Asane (40 ur), pranajama (15 ur), meditacija in joga nidra (20 ur), osnove manter, muder, krij in bandh (10 ur), energetska anatomija (15 ur), filozofija joge, jogiska etika in joga kot življenski slog (20 ur), principi statične in dinamične vadbe (20 ur), jogijska didaktika in pedagogika (15 ur), učne delavnice (15 ur).

Hospitacije: 70 ur

VSE URE: 300 ur

Pogoji za dokončanje usposabljanja

Pogoj za pristop k izpitu je 100% prisotnost na teoretičnem in 100% prisotnost na praktičnem delu.

Udeleženci opravljajo izpite iz jogijskih vsebin ter iz splošnih predmetov. Izpit iz jogijskih vsebin je sestavljen iz teoretičnega in praktičnega dela.

1. Teoretični del iz Anatomije in fiziologije (pisno).
2. Teoretični del iz Teorije joge (pisno).
3. Praktični del.
4. Diplomska naloga na različne teme v povezavi s prakso joge.

Izpit se ocenjuje kot “opravil” ali “ni opravil”. Poleg praktičnega in teoretičnega izpita mora udeleženec uspešno opraviti tudi 70 ur hospitacij.

Pogoj za dokončanje usposabljanja so opravljene vse izpitne obveznosti.

Vpisni pogoji in cena

Pogoji:

 • Minimalno 2 leti prakse joge. Pri tistih, ki se učiteljskega tečaja udeležite le zaradi lastnega koraka naprej in ne planirate učiti, to ni obvezen pogoj. Diplomo lahko pridobite 2 leti po opravljenem učiteljskem tečaju in po 2 letih prakse joge.
 • Vsaj pasivno znanje angleškega jezika. Vsa literatura, potrebna za učiteljski tečaj je v slovenskem jeziku, ogromno literature, ki jo priporočamo pa je v angleškem jeziku.
 • Osebni razgovor.

Trajanje programa: minimalno 300 ur, cca 1 leto

Cena programa: 1750,00 € / 2000,00 €*

* znižana cena velja ob plačilu tečaja v celoti.

Šola joge Joga Do je registrirana pri mednarodni zvezi joge Yoga Alliance in pri Joga združenju Slovenije, JZS. Po opravljenem tečaju se lahko s pridobljeno diplomo registriraš pri Yoga Alliance in pridobiš naziv registered yoga teacher, RYT 200 in pri JZS in pridobiš diplomo RJU 300.

Program je sestavljen na način, ki poda vse potrebne kvalitete za organizacijo posamezne ure ali tečaja. Po opravljenem tečaju udeleženci prejmejo diplomo LEVEL 1 – HATHA YOGA TEACHER.


Za prijavo me pokliči na 070772713 in dogovoriva se za srečanje. 

Vse, kar podajam, je plod osebnih raziskovanj skozi veščine joge, aikida, taijiquana, plesnega eksperimentiranja. In verjetno vsega, kar sem do danes počel. Ljubil. Sovražil. Vsega, kar me je privlačilo. Odbijalo. Ne morem se izogniti osebni izkušnji interpretiranja pridobljenega znanja. Zato ti bom pogosto ponudil vprašanja. Odgovore na njih pa moraš poiskati sam-a.