Anja Kaloh

Praznujem sebe: Joga, ples in meditacija

Lokacija: Asteya yoga studio, Miklavčeva ulica 7, Maribor

Čas: nedelja, 17. marec 2024, od 10.00 do 13.30

Vabljene na dogodek, ki sem ga prvič organizirala decembra 2023 in je nastal iz lastnega spoznanja, da sama premalo praznujem. Pozabim praznovati male in večje zmage ter manjše in večje uspehe. Res je, da nisem tista oseba, ki si praznovanje predstavlja kot “klasičen” dogodek za mizo s kozarcem vina in torto, vendar kljub temu verjamem, da lahko praznujemo sebe, življenje, male korake na različne načine. Ker rada organiziram dogodke, sem se odločila, da tokrat organiziram enega zase in za vse vas. Za nas. Mogoče se še katera od vas najde v mojih besedah.

Tokrat bomo same ženske in praznovale bomo skozi druženje, jogo, ples in meditacijo. Medtem se pa se bomo tudi posladkale.

Joga studio Asteya v Mariboru
Gibalna delavnica: Pretočno telo

Pretočno telo je gibalna delavnica, kjer bomo telesu ponudile prostor in čas, da se gibalno/plesno prebudi ter izživi impulze, ki se skrivajo v njem. Skozi vodeno improvizacijo bomo telo najprej skenirale, nato ga z artikulacijo začutile ter popeljale v prostor.

Raziskovale ter spoznavale bomo svoje telo, njegove zaznave, zmožnosti in meje, ki jih stalno prestavljamo. S pomočjo orodij sodobne plesne tehnike bomo iskale individualen način gibanja ter kreativnega izražanja, ki mu bomo dovolili, da se ob stikih z drugimi premikajočimi telesi v prostoru, transformira. Cilj delavnice je uglasiti naše telo, prebuditi žensko energijo, se razplesati ob glasbi, predvsem pa priti do točke, ko se ne obremenjujemo kako naše gibanje zgleda na ven, temveč kako se ob tem počutimo.

Delavnico bo vodila Katarina Barbara, ki se je kot otrok ukvarjala z gimnastiko, baletom in modern plesno tehniko. Njeno kreativno raziskovanje sodobnih plesnih tehnik se je začelo v bazi Center Plesa Maribor. Kasneje je izobraževanje nadaljevala na priznani akademiji SEAD v Salzburgu, ki jo je leta 2014 zaključila kot diplomirana plesalka sodobnega plesa ter istega leta pridobila status samozaposlene v kulturi, kjer deluje kot plesalka, koreografinja in pedagoginja. Katarina je član komisije za podeljevanje nacionalnih poklicnih kvalifikacij za plesalce in koreografe. Na svoji poti profesionalne plesalke je sodelovala s številnimi koreografi doma in v tujini, koreografirala razne miniature kot tudi celovečerne plesne predstave. Preizkusila se je tudi kreiranju dveh kratkih plesnih filmov ter video otroške plesne predstave. Leta 2020 je začela vzpostavljati svoj gibalni režim, ki sestoji iz prijemov sodobno plesnih tehnik, pilatesa ter joge, vseskozi pa z vsestranskim umetniškim raziskovanjem išče in postavlja lasten gibalni besednjak, katerega osrednja tema je telo in njegova stanja, ki jih dojema kot neizčrpen vir inspiracije.

Katarina Barbara

Praznujem sebe: Negujem telo in dušo 

Joga  – Sproščenost, nežnost in spontanost bodo naša vodila. Začele bomo s kratko uvodno meditacijo, kateri bo sledila praksa joge preko katere se bomo povezale s telesom. Poudarek prakse bo na iskanju prostora, mehkosti, lahkotnosti, sočutnosti v tistih delih telesa na katere kdaj pozabimo ali pa jih ne sprejemamo v popolnosti. Prakso bomo zaključile s pranajamo.

Meditacija – Prenos samoreflektivnih misli v napisane besede bo naš uvod v meditacijo. Temu bodo sledile nenaporne obnovitvene asane, ki bodo pomagale sprostiti telo še globlje. Nato se bomo prepustile vodeni meditaciji, ki bo še dodatno okrepila naše občutke sproščenosti, notranje pomirjenosti in moči ter povezanosti. Izkustveno spoznanje, da je um bolj prijazen in sproščen kadar je telo sproščeno napetosti bo eden izmed namenov meditacije. Ozavestile bomo tudi praznovanje čudovitosti telesa in vsega kar nam nudi ter občutile neizmerno hvaležnost za vse izkušnje, ki nam jih omogoča. Med meditacijo nas bo podpiral tudi zvoček Zaphir in stresalo Pangi.

Ta del dogodka bom vodila Anja Kaloh, diplomirana profesorica športne vzgoje in učiteljica joge, ki sem svoje poslanstvo našla v vodenju joge s poudarkom na zavedanju in čutenju. Iz ljubezni do joge sem ustanovila Asteya yoga studio v Mariboru in razvila lasten koncept joga oddiha. Poučujem vinyasa prakso joge, s katero pomagam prebuditi čutenje na različnih ravneh, prisotnost v trenutku in ozavestiti naravno stanje. Znanje joge sem nadgradila s certifikatom joge za nosečnice, saj je joga čudovita podpora v obdobju pričakovanja novega življenja. Svoj mir najdem v naravi, iz katere črpam pomembna načela sočutnosti, pristnosti, skrbnosti in odgovornosti. Tako kot narava spreminja svoje barve in pluje skozi različne razmere, poskušam tudi sama z jogo ujeti večni ritem prerojevanja, spreminjanja in sprejemanja.

Anja Kaloh - joga v naravi

Program

Shakti joga z Anjo – Sproščenost, nežnost in spontanost bodo naša vodila. Poudarek prakse bo na iskanju prostora, mehkosti, lahkotnosti, sočutnosti v tistih delih telesa na katere kdaj pozabimo ali pa jih ne sprejemamo v popolnosti. Prakso bomo zaključile s pranajamo.⁣⁣⁣

Gibalna delavnica Pretočno telo s Katarino Barbaro je gibalna delavnica, kjer bomo telesu ponudile prostor in čas, da se gibalno/plesno prebudi ter izživi impulze, ki se skrivajo v njem. Cilj delavnice je uglasiti naše telo, prebuditi žensko energijo, se razplesati ob glasbi, predvsem pa priti do točke, ko se ne obremenjujemo kako naše gibanje zgleda na ven, temveč kako se ob tem počutimo.⁣⁣⁣

Meditacija z Anjo – Prenos samoreflektivnih misli v napisane besede bo naš uvod v meditacijo. Izkustveno spoznanje, da je um bolj prijazen in sproščen kadar je telo sproščeno napetosti bo eden izmed namenov meditacije. Ozavestile bomo tudi praznovanje čudovitosti telesa in vsega kar nam nudi ter občutile neizmerno hvaležnost za vse izkušnje, ki nam jih omogoča. ⁣⁣⁣

Potrebna oprema

Posebne opreme ne potrebujete. Če želite, si lahko prinesete svojo podlogo za jogo, lahko pa koristite podloge iz studia. Vedno je dobrodošla voda, da poskrbimo za hidracijo. Predlagamo, da ste oblečeni tako, da se dobro počutite in, da se lahko v oblačilih sproščeno gibate. Če ste bolj zmrzljive narave s seboj prinesite kakšno odejo, da se z njo pokrijete med meditacijo.

Prijava

Cena za udeležbo na dogodku Praznujem sebe je 59,90 € na osebo.*

V ceno je vključena:

  • meditacijo z Anjo,
  • gibalna delavnica s Katarino Barbaro,
  • vodena praksa joge z Anjo,
  • sladica – veganski cupcake in
  • še kakšno presenečenje!

*Ob prijavi do torka, 12. 3. do 12. ure velja ugodnost: Prijavi se ena, plešeta dve.

Prijave so odprte do zapolnitve prostih mest in jih sprejemamo na info@asteya.si. ⁣

Vabljene.

Sem Anja, diplomirana profesorica športne vzgoje in učiteljica joge, ki sem svoje poslanstvo našla v vodenju joge s poudarkom na zavedanju in čutenju. Iz ljubezni do joge sem ustanovila Asteya yoga studio v Mariboru in razvila lasten koncept joga oddiha.