Lana Bauman

Sem Lana, učiteljica AEQ metode 1. stopnje. Z AEQ metodo sem se začela ukvarjati pred dvema letoma.

Od 10. leta starosti sem trpela zaradi bolečin v hrbtu. Najprej so te bolečine bile znosne in občasne, z leti pretiranega treniranja in potiskanja telesa čez vse zdrave meje in zmožnosti so se bolečine krepile. Najprej se je tudi te dalo začasno omejiti oziroma jih ignorirati, potlačiti in nadaljevati s pretiranim tempom. Dokler ni telo pri 22 letih pritisnilo za zasilno zavoro in me “iz danes na jutri” (tako sem takrat verjela) popolnoma ustavilo. Do te mere, da nisem mogla vstati in hoditi. Začeli so se pregledi, terapije, posveti, preiskave. Pa do resničnega vzroka ni prišel nihče. Ne splošni zdravnik, ne specialisti, fizioterapevti, energetiki, psihologi.

Po dobrih dveh letih neuspešnega zdravljenja sem spoznala AEQ metodo. Odgovori so končno bili jasni, enostavni in logični. Telo se je ob izvajanju vaj postopoma začelo osvobajati, sproščati, ponovno sem se lahko začela aktivno gibati. Z drugačnim razumevanjem, zavestno, lahkotno, z užitkom. Začela sem spoznavati sebe, svoje meje in jih sprejemati. Reagirati v skladu s telesom, ga čutiti in poslušati. 

Svoje znanje sem želela nadgraditi, predvsem pa pomagati ljudem, ki trpijo zaradi podobnih razlogov. Zato sem lani uspešno zaključila seminar za učitelja AEQ metode 1. stopnje. Prepričana sem, da lahko s tako zasnovano metodo vsakemu, ki si tega želi, pomagam do kvalitetnejšega življenja. 

Ko se čas ustavi in se telo premakne, se zgodi čudež užitka in lahkotnosti. 

 

Vsi moji zapisi.

Sem učiteljica AEQ metode 1. stopnje. Obožujem organsko gibanje, razumevanje telesa in mladostno počutje. S svojo prakso želim opomniti, da je spoštljiv odnos do telesa in upoštevanje trenutnih meja edini način k dolgotrajnemu zadovoljstvu.