Kaj je AEQ metoda?

AEQ metoda je somatski pristop k opravljanju kroničnih težav.

Cilj te metode je spremeniti posameznikova dejanja, odzive, razumevanje, podzavest in zvišati čustveno zrelost do te točke, da AEQ vaje niso več potrebne. Skozi vaje se počasi in zavestno učimo reagiranja na čustva in občutke, ki jih lahko prenesemo v vsakdanje življenje.

Je metoda, ki poglobi samozavedanje, ključno za urejanje življenja.

Skozi zavestno izvajanje kompleksnih vaj, se začnemo zavedati svojega telesa, sproščati mišice. Šele ob sproščenosti lahko dostopamo do svojih realnih čustev in občutkov. Ko jih sprejmemo, lahko začnemo delati spremembe, ki nas bodo vodile v kvalitetnejše in učinkovitejše življenje, odnose in posledično zmanjšanje ali popolno odpravo težav.

S pomočjo AEQ vaj osvobajamo telo, ki je mnogo let v primežu stresa, hitenja, dokazovanja, ki se odraža na pretirano napetih in utrujenih mišicah. S sproščanjem mišic sproščenost prenašamo v vsakdanje življenje, kjer se začnemo zavedati lastnega telesa, odločitev, dejanj, reakcij.

Zakaj izvajati AEQ vaje?

S pomočjo AEQ vaj se začnemo zavedati gibanja, premikov in uporabe mišic. Tako dobimo boljši nadzor nad gibanjem, ki postaja ekonomično, učinkovito, lahkotno in prijetno. Z AEQ vajami določeno mišico zavestno napnemo in jo potem s polno pozornostjo in zavedanjem ponovno sprostimo. S pomočjo pendikulacije telo ponovno spomimo kaj pomeni sproščena mišica in kaj je normalno sproščeno stanje telesa. 

 

Z rednim in zavestnim izvajanjem vaj postopoma znižamo pretirani mišični tonus, gibanje je manj togo, čutimo več energije, mišicam pa omogočimo regeneracijo, ki je nujno potrebna za učinkovito in prijetno gibanje. 

Sem učiteljica AEQ metode 1. stopnje. Obožujem organsko gibanje, razumevanje telesa in mladostno počutje. S svojo prakso želim opomniti, da je spoštljiv odnos do telesa in upoštevanje trenutnih meja edini način k dolgotrajnemu zadovoljstvu.