Jogijsko dihanje

Iz uma v srce in telo – izkustvena delavnica​

Lokacija: Joga klub Maribor, Črtomirova 11, Maribor

Čas: sobota, 20. april 2024, od 17.00 do 20.00

Vabljene na izkustveno delavnico »Iz uma v srce in telo«, ki je tokrat organizirana samo za ženske. Preko dihanja bomo vzpostavile vez med telesom in umom.
 
Kako dihamo, tako tudi živimo.  Neuravnovešen življenjski ritem prinese hitro in plitko dihanje. Zato si bomo na delavnici dovolile ustaviti, upočasniti in preko notranjega občutka varnosti raziskovati telo, čustva in miselne procese. Dovolile si bomo priti v stik s preteklimi travmatskimi izkušnjami, našimi kot tudi naših ženskih predhodnic in odgovarjale na vprašanja, kakšen vpliv ima izkušnja travme na naše vsakodnevno delovanje. Celotno izkušnjo bomo podkrepile s počasnim, čutnim gibanjem preko katerega bomo poskušale odklenit našo podzavest na ravni celičnega spomina in tako bomo lažje spoznale vzorce, čustva, blokade, ki nas v vsakdanjem življenju omejujejo pri tem, da bi živele, kot si zaslužimo. Ljudje smo energijska bitja v fizičnem telesu. In šele, ko sami sebe začnemo obravnavati celostno, lahko pričakujemo spremembe na bolje. Zato bomo čez celoten proces podprte tudi energijsko – aktivirana bo zdravilna reiki energija.

Naše telo je naš tempelj. In ko so v krču naša čustva, je v krču tudi naše telo. In takrat je zelo pomembno, da se zavemo resnice sedanjega trenutka in z veliko mero spoštovanja in hvaležnosti podkrepimo svoje žensko telo ter aktiviramo sočutje do sebe. Ko je telo “odklenjeno” je sproščeno in deluje na principu Pandorine skrinjice. In to je zelo dobro izhodišče za delo na naši podzavesti tudi po poteku delavnice. Zavedati pa se moramo, da vsak proces osvobajanja potrebuje čas, da se na novo integrira v naša življenja.


Delavnico izvajava Barbara Sabolek, ustanoviteljica programa čutne reiki joge za ženske, energijska terapevtka ter učiteljica sensualne meditacije in Janja Krčar Soldo, mag. psihologije, certificirana integrativna psihoterapevtka in specializantka seksualne psihoterapije.
Reiki joga
Barbara Sabolek
Janja Krčar Soldo
Janja Krčar Soldo

Prijava

Finančni prispevek na dogodku znaša 65,00 eur na osebo.

Delavnica bo potekala v omejenem številu udeleženk in vključuje:

  • Globlji stik s seboj preko dihanja
  • Vpliv travme na naše telo
  • Gibalna delavnica osvobajanja travm
  • Reiki meditacija

Prijave so odprte in jih sprejemamo na barbara@jogaklub.com.

Sem Barbara in sem srčna ter svobodna ženska. Smisel svojega življenja vidim v inspiraciji drugih žensk, ki jim skozi svoje življenjske izzive in primere pomagam, da zaživijo svoje življenje kot si ga zaslužijo- v miru in svobodi.