Joga dogodek za ženske

Čutnost v razcvetu

Lokacija: Hiša sonca Toti breg, Plač 16, Zgornja Kungota

Čas: september 2024, od 9.00 do 18.00

Na čudovito nedeljo, se bomo ženske, ki nas bo srce pripeljalo v varen krog in čudovit ambient Hiše sonca Toti breg, srečale in si dovolile izkusiti nekaj svetega.

Namen je, da se odpremo za izkušanje lastne ženskosti. Spustile se bomo toliko globoko, da se bomo počutile varno, hkrati pa bomo imele priložnost obiskati notranje pokrajine, ki jih morda pri sebi še nismo raziskale. Poljubile bomo lastno srce, z zavestnim dihom od znotraj pobožale svoje telo, se v krogu dušnih sester dotaknile svojih prsi in se povezale na nivojih, ki jih patriarhalna družba skriva, ker se jih boji. Čas je, da se plast za plastjo začnemo osvobajati družbenih prepričanj, ki ženskam (in s tem nikomur!) ne služijo. Odvrgle bomo »modrce«, ki nas omejujejo, zaplesale svoj divji ples in morda prvič v življenju zadihale s polnimi pljuči lastne božanskosti.

Z vami bomo Barbara Sabolek, ustanoviteljica programa čutna reiki joga za ženske, učiteljica sensualne meditacije ter energijska terapevtka, Maja Schreiner, učiteljica joge, plesalka, terapevtka kraniosakralne terapije, facilitatorka ženskih krogov in obredov s svetim kakavom, Ana Dolinar Horvat, igralka, voditeljica podkasta Mater, ustvarjalka kreativnih delavnic za ženske ARTerije in Nina Koniček, diplomirana med. sestra, mojstrica reikija, plesalka po duši in ustvarjalka delavnic masaže prsi za ženske.

Program

9.00 – 9.15: Prihod

9.30: Uvodni pozdrav

9.45 – 11.15: Delavnica zavestnega diha, giba in dotika z Barbaro

11.30 – 13.00: Delavnica čuječega kontaktnega plesa z Majo

13.00 – 14.30: Odmor za kosilo

14.30 do 16.00: Tvoje telo je tvoj dom, delavnica z Ano

16.15 do 17.45: Sprejemanje in zaupanje ter masaža prsi z Nino

17.45 – 18.15: Zaključek z ljubečimi objemi

Delavnica zavestnega diha, giba in dotika z Barbaro

Ljuba Ženska! Na prvi delavnici bomo s pomočjo dihalnih tehnik, vodenega intuitivnega in sensualnega giba ter energijsko podprtega zdravljenja, prebujale in vzpodbujale pretok naše čudovite, primarne ženske energije. S pomočjo praktičnih vaj krožnega giba, se bomo počasi sprehodile iz uma v srce in telo ter se na nežen način spoznale s kakšno izmed svojih blokad. Morda pa bomo spoznale le čudovit občutek in se mu predale. Odprle se bomo sebi, odprle se bomo glasbi, odprle se bomo vsemu kar smo… Ob vsem tem pa nas bo Barbara podprla še z zdravilno reiki energijo.

Barbara Sabolek

Delavnica čuječega kontaktnega plesa z Majo

Kaj se zgodi, ko smo se sposobne zavestno objeti in dotakniti s srcem?

Na delavnici bomo raziskovale ples ženskih duš, ki vznikne, ko se dotaknemo iz srca. Izkusile bomo, kako se občuti, ko se objamemo le s pogledom in kako je, ko se objamemo s celim telesom. Skupaj bomo ustvarile varen prostor, kjer je dovoljeno samo biti, ali se iz svoje biti čuječe in ljubeče dotakniti srca svojih dušnih sester.

Maja Schreiner

Tvoje telo je tvoj dom, delavnica z Ano

Upočasnile bomo. Na tretji delavnici nas bo Ana nežno vodila, da bomo svojo pozornost ponovno lahko obrnile še bolj navznoter in poslušale svoje telo. Imele bomo priložnost, da se globoko povežemo s seboj skozi prebujanje vseh čutov v intimnem stiku z naravo. Spoznale bomo kako naše telo spregovori skozi gibanje, kako se lahko uzremo skozi barve, dih, dotik… Ana nas bo vodila nazaj domov. V telo.

Ana Dolinar Horvat

Sprejemanje in zaupanje ter masaža prsi z Nino

Vse aspekte čutnosti, ki ga bomo spoznavale in raziskovale skozi prejšnje delavnice, bomo z Ninino pomočjo združile v krog sprejemanja in zaupanja. Preko uvodnega pogovora, kratke meditacije in zavestnega dotika, bomo z masažo prsi in ramen odpirale srce za brezpogojno sprejemanje sebe. Sledile bomo intuiciji ter ustvarile vsaka zase najbolj pristen objem. “Ženska, naj ti krijem hrbet”, je stavek, ki bo zaznamoval drugi del Ninine delavnice in tako tudi zaključni krog celotnega dne. Ustvarile bomo krog podpore. Povezale se bomo v celoto, kjer bomo druga drugi “krile hrbet”.

Potrebna oprema

Za dogodek potrebuješ joga podlogo in po želji odejo. Predlagamo tudi morebitna oblačila za preobleči (saj gre za izkustveno delavnico, ki traja cel dan).

Prijava

Cena za udeležbo na dogodku Čutnost v razcvet je 125 € na osebo (možno plačilo v dveh obrokih) in vključuje štiri delavnice, kosilo, napitke (čaj, kavice, sokovi, voda) ter velja za prijave do nedelje, 5. maja.

Prijave zbiramo na barbara@jogaklub.com.

Sem Barbara in sem srčna ter svobodna ženska. Smisel svojega življenja vidim v inspiraciji drugih žensk, ki jim skozi svoje življenjske izzive in primere pomagam, da zaživijo svoje življenje kot si ga zaslužijo- v miru in svobodi.